Web Analytics Made Easy - Statcounter

۱- بعد از اتو کردن، آب داخل اتو را خالی نمی کنیم   ۲- آب اتوی ایستاده را خالی نمی کنیم ۳- داخل فر، فویل می گذاریم ۴- دستگاه قهوه ساز را جرم گیری نمی کنیم ۵- در ِ مایکروفر روشن را باز می کنیم ۶- ظرف های خیلی سنگین در مایکروفر می گذاریم ۷- مخلوط کن را بلافاصله بعد از استفاده نمی شوییم ۸- برای خارج کردن خرده های نان از توستر، آن را تکان می دهیم ۹- از تنظیمات روی توستر استفاده نمی کنیم ۱۰- فیلترهای هود را به موقع عوض نمی کنیم ۱۱- غذای داغ در یخچال می گذاریم ۱۲- ظرف ها را قبل از گذاشتن در ماشین ظرفشویی آب می کشیم ۱۳- از مایع جلادهنده استفاده نمی کنیم ۱۴- ماشین ظرفشویی را کامل پر نمی کنیم ۱۵- فیلتر سشوار را تمیز نمی کنیم  ۱۶- دستگاه تصفیه هوا را جای درستی نمی گذاریم

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ در ادامه از اشتباهات رایج در استفاده از لوازم خانگی خواهیم گفت که از عمر آن ها می کاهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱- بعد از اتو کردن، آب داخل اتو را خالی نمی کنیم

با مراقبت صحیح از اتو می توان عمر آن را به میزان قابل توجهی بیشتر کرد. برای این منظور کافی است چند نکته ی ساده را رعایت کنید. اول آنکه، توصیه می شود از آب فیلتر شده استفاده کنید تا اتو جرم نگیرد. مورد دوم، کاری است که بیشترمان انجام نمی دهیم؛ اینکه بعد از هر بار استفاده آب درون اتو را خالی کنیم تا قسمت های داخلی اتو زنگ نزند.

در این زمینه بخوانید؛

توصیه‌ ایمنی برای استفاده از مایکروفر

نکات ساده برای تمیز کردن لوازم برقی در خانه

۹ نکته مهم برای افزایش طول عمر لوازم برقی ایرانی

 

۲- آب اتوی ایستاده را خالی نمی کنیم

مخزن آب اتوی ایستاده را هم باید بعد از هر بار استفاده خالی کرد. اول آبی که از قبل باقیمانده را خالی کنید و سپس آب تازه در مخزن بریزید. بعد از آن اتو را اندکی تکان دهید تا اگر جرمی باقیمانده جدا شود و سپس دوباره آب را خالی کنید. مخزن اتو اگر تخلیه نشود، کپک می زند.

۳- داخل فر، فویل می گذاریم

بعضی از ما تصور می کنیم گذاشتن یک ورق فویل در کف فر بهترین راه برای این است که هم از آن مراقبت کنیم هم مجبور نباشیم بعد از هر بار استفاده تمیزش کنیم. اما این کار در واقع می تواند بسیار خطرناک باشد.

فویل نه تنها حرارت را منعکس می کند، امری که باعث داغ شدن بیش از اندازه ی غذا می شود، بلکه می تواند المنت های حرارتی فر را هم بسوزاند. فویل باعث محدود شدن حرارت و جریان هوا می شود و ممکن است حتی داخل فر را ذوب کند. به همین دلیل بهتر است فر را با یک دستمال تمیز و از استفاده از فویل خودداری کنید.

۴- دستگاه قهوه ساز را جرم گیری نمی کنیم

دستگاه قهوه ساز هم مانند دیگر وسایل آشپزخانه به رسیدگی و مراقبت مداوم نیاز دارد. فارغ از برند و مدل قهوه ساز، این دستگاه را باید هر چند ماه یک بار تمیز کرد. جرم گیری دستگاه و پاک کردن روغن و باقیمانده ی قهوه از آن امری ضروری است. این کار به ویژه درمورد مناطقی اهمیت دارد که آب آن ها از نوع سخت است.

قهوه ساز اگر به طور مرتب تمیز نشود، آسیب می بیند و این امر می تواند حتی بر روی مزه ی قهوه هم اثر بگذارد. برای تمیز کردن قهوه ساز می توانید از یکی از این مواد به دلخواه خود استفاده کنید: اسید سیتریک، سرکه سفید یا محصولات جرم گیر صنعتی. با این حال، فراموش نکنید که سرکه و اسید سیتریک را باید به نسبتی که بر روی بسته بندی آن ها ذکر شده، با آب رقیق کنید.

۵- در ِ مایکروفر روشن را باز می کنیم

با اینکه اغلب مایکروفرها دکمه ی خاموش دارند، اما خیلی از ما از آن استفاده نمی کنیم. به جایش، وقتی مایکروفر روشن و مشغول کار است، در ِ آن را باز می کنیم، امری که می تواند به دستگاه صدمه بزند. با این کار مدار قدرت مایکروفر را قطع و عملکرد کل سیستم را مختل می کنیم.

۶- ظرف های خیلی سنگین در مایکروفر می گذاریم

این یکی دیگر از اشتباهاتی است که بیشتر اوقات در استفاده از مایکروفر مرتکب می شویم. کمتر کسی راهنمای استفاده از ماکروفر را می خواند و از محدودیت وزنی که برای سینی گردان آن تعیین شده باخبر است. این محدودیت اما وجود دارد و قرار دادن چیزی سنگین تر بر روی سینی گردان می تواند مشکل ساز شود.

۷- مخلوط کن را بلافاصله بعد از استفاده نمی شوییم

اگر دستگاه غذاساز، آبمیوه گیری یا مخلوط کن داشته باشید، می دانید که تمیز کردن آن ها چقدر می تواند کار دشواری باشد. با این حال، عدم شستشوی این دستگاه ها بلافاصله بعد از استفاده هم فکر خوبی نیست، چون ذرات غذا می تواند در گوشه و کنار دستگاه گیر کند.

این امر می تواند به مرور به عملکرد دستگاه صدمه بزند، تیغه های آن را کُند سازد و دستگاه را به محلی برای رشد باکتری ها تبدیل کند. بعد از آنکه کارتان با مخلوط کن تمام شد، کاسه ی آن را با آب گرم بشویید. می توانید از یک مسواک قدیمی هم برای تمیز کردن قسمت هایی که دسترسی به آن ها دشوار است استفاده کنید.

۸- برای خارج کردن خرده های نان از توستر، آن را تکان می دهیم

بعد از هر بار استفاده از توستر، خرده های نان درون آن جمع می شود. انباشت این خرده های نان نه تنها روی کارایی دستگاه تأثیر می گذارد، بلکه می تواند باعث آتش سوزی هم شود. بنابراین هر بار که کارتان با توستر تمام می شود، باید آن را از برق بکشید و خرده های نان را از آن پاک کنید. فراموش نکنید که سینی توستر را که بیشتر خرده های نان در آنجا جمع می شود، بیرون آورید.

با این حال، بیشتر ما صرفاً دستگاه را سر و ته می کنیم و با شدت آن را تکان می دهیم. این کار اما اشتباه است و تنها وضع را بدتر می کند چون اینگونه ممکن است خرده های نان میان المنت های حرارتی دستگاه گیر کند.

بهتر است توستر را در ۲ مرحله تمیز کنید: بعد از استفاده، صبر کنید تا خنک شود و سپس به آرامی آن را سر و ته کنید و با ملایمت تکانش دهید تا بیشتر خرده های نان بیرون بریزد. بعد از آن، یک قلم موی شیرینی پزی یا نقاشی بردارید و خرده های باقیمانده را از درون توستر پاک کنید.

۹- از تنظیمات روی توستر استفاده نمی کنیم

این یکی دیگر از اشتباهات رایجی است که درمورد توستر مرتکب می شویم. نان را که در توستر می گذاریم، بعد از مدتی اهرم دستگاه را فشار می دهیم تا نان بالا بیاید و بررسی اش کنیم. با این حال، نان هنوز آماده نیست، به همین دلیل، دوباره اهرم را فشار می دهیم تا نان کمی بیشتر حرارت ببیند اما به کلی فراموشش می کنیم و این بار نان می سوزد.

بهترین راه برای جلوگیری از این مشکل این است که کار با تنظیمات توستر را یاد بگیرید، از آن ها به شکل درست استفاده کنید و اجازه دهید دستگاه در آرامش کار خود را انجام دهد.

۱۰- فیلترهای هود را به موقع عوض نمی کنیم

بیشتر اوقات یادمان می رود که فیلترهای هود را به موقع عوض کنیم. کار این فیلترها جذب بخار اضافه و جلوگیری از مسدود شدن دریچه ی هود توسط روغن و ذرات مواد غذایی است، امری که به ما کمک می کند آشپزخانه ی خود را تمیز و عاری از بوهای ناخوشایند نگه داریم.

بسته به مدل و میزان کارایی هود، فیلترهای آن باید هر ۶ تا ۸ ماه تعویض شود. هر چه هود در معرض روغن و حرارت بیشتری باشد، فیلترهای آن را باید زودتر عوض کرد.

۱۱- غذای داغ در یخچال می گذاریم

مطمئناً هیچکس غذای تازه پخته شده ای که روی گاز بوده را در یخچال نمی گذارد، اما خیلی از ما غذایی که به طور کامل خنک نشده را در یخچال می گذاریم. این امر باعث بالا رفتن دمای داخلی یخچال می شود. به همین دلیل، یخچال برای اینکه بتواند کار خود را انجام دهد، مجبور به مصرف انرژی و برق بیشتری می شود. بنابراین، قبض برق مان بالا می رود. به علاوه، افزایش دمای داخلی یخچال، می تواند بر روی مواد غذایی دیگری که در آن قرار دارد هم اثر بگذارد.

۱۲- ظرف ها را قبل از گذاشتن در ماشین ظرفشویی آب می کشیم

ما در استفاده از ماشین ظرفشویی هم بیشتر اوقات دچار اشتباه می شویم. مثلاً ظرف های کثیف را قبل از گذاشتن در ماشین ظرفشویی آب می کشیم. اما بیشتر ماشین های ظرفشویی به سنسورهایی مجهزند که میزان کثیفی ظرف ها را تشخیص می دهند و بر اساس آن پمپ آب ظرفشویی را تنظیم می کنند. بنابراین اگر ظرف ها را از قبل آب بکشید، ممکن است ماشین ظرفشویی به اشتباه بیافتد و تصور کند که ظرف هایتان به یک شستشوی مختصر نیاز دارند.

۱۳- از مایع جلادهنده استفاده نمی کنیم

بیشتر ما فکر می کنیم استفاده از شوینده برای ماشین ظرفشویی کافی است. اما این تصور درست نیست چون مایع جلادهنده موادی درون خود دارد که کشش سطحی قطرات آب را کاهش می دهند. به لطف همین امر، آب مدت کوتاه تری روی ظرف ها باقی می ماند، در نتیجه ظرف ها کمتر لک می شوند.

۱۴- ماشین ظرفشویی را کامل پر نمی کنیم

در ماشین ظرفشویی، شوینده همه ی قسمت ها را تمیز می کند. این شوینده می تواند آسیب زیادی به ظرف ها بزند و وقتی ماشین ظرفشویی را کامل پر نمی کنید، شوینده خود ظروف را مورد هدف قرار می دهد، نه باقیمانده ی مواد غذایی روی آن ها را. استفاده از ماشین ظرفشویی به صورت نیمه پر از جهت زیست محیطی هم مضر است، چون فرقی نمی کند چه تعداد ظرف در آن گذاشته باشید، ماشین ظرفشویی همیشه به یک اندازه آب و انرژی مصرف می کند. بنابراین بهتر است همیشه ماشین ظرفشویی را به طور کامل پر کنید.

۱۵- فیلتر سشوار را تمیز نمی کنیم

همه ی سشوارها از یک دریچه ی فیلتردار برخوردارند که از موها در برابر المنت های حرارتی درون دستگاه محافظت می کند و جلوی ورود گرد و غبار به درون آن را می گیرد. وقتی این فیلتر مسدود شود، هوا دیگر جریان پیدا نمی کند و به همین دلیل، سشوار بیش از حد داغ می شود.

تمیز کردن سشوار کار بسیار ساده ای است. سشوار را از برق درآورید. سپس فیلتری که روی دریچه قرار دارد را جدا کنید. فیلتر را آب بکشید تا آلودگی هایش پاک شود. بعد از آنکه به طور کامل خشک شد، فیلتر را سر جایش برگردانید. بسته به میزان استفاده تان از سشوار، فیلتر آن باید بین هر یک تا ۳ هفته یک بار تمیز شود.

 ۱۶- دستگاه تصفیه هوا را جای درستی نمی گذاریم

بیشتر افراد دستگاه های تصفیه هوا را جلوی دیوار یا یک گوشه از اتاق می گذارند چون دستگاه ظاهر زیبایی ندارد و با دکوراسیون اتاق هماهنگی ندارد؛ بعضی از این دستگاه ها هم بسیار سنگین هستند.

با این حال، دستگاه های تصفیه هوا باید با فاصله ی زیادی از دیوار قرار داده شوند و اگر از نوع سیلندری هستند باید تا جایی که می شود در نزدیکی مرکز اتاق قرار گیرند. علتش هم ساده است. این دستگاه برای اینکه بتواند هوا را بگیرد و به محیط پس دهد، به فضا نیاز دارد.

منبع: روزیاتو لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر لوازم خانگی خانه داری اخبار عمومی اخبار مرتبط توصیه‌ ایمنی برای استفاده از مایکروفر ۱۴۰۱/۵/۱۳ هوای این ۱۳ استان بارانی خواهد بود ۱۴۰۱/۵/۳۱ نیسانی که بار کامیون می برد! + فیلم ۱۴۰۱/۵/۳۱ اگر این خصوصیات را دارید تنبل هستید! + راه درمان تنبلی ۱۴۰۱/۵/۳۱ علائم بحران سی سالگی برای زنان ۱۴۰۱/۵/۳۱ دلیل خیانت عاطفی چیست؟ + علایم خیانت عاطفی در مردان و زنان ۱۴۰۱/۵/۳۱ آخرین ویدیو ها کافه گردی مردانه مازیار لرستانی با دوستش + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۱۶:۳۲ چرا بی خوابی به سراغتان می آید؟ ۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۱۵:۵۵ واقعیت هایی از سختی های زندگی طناز طباطبایی از زبان خودش + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۱۵:۳۰ طرز تهیه پروتئین بار خانگی با چهار قلم مواد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۱۵:۱۳ روش ساده برای برق انداختن ظروف مسی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۱۳:۴۶ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۸:۴۵ قانون جدید برای موتورسواری زنان؟ ۱۸:۴۳ ام‌ الفساد فولاد کجاست؟ / زمانی که رانت قانونی می‌شود! ۱۸:۱۷ حالت تاریک برای گوشی های اندرویدی بهتر است یا ios؟ ۱۸:۱۳ ارزش سولانا صفر خواهد شد؟ ۱۸:۰۴ مشاهده یک گونه نادر پلنگ ایرانی در جیرفت + فیلم ۱۸:۰۲ افزایش دوباره دامنه نوسان در فصل تابستان اعمال می‌شود؟ ۱۸:۰۲ صد سال پیش تهرانی ها چطور آب یخ می خوردند؟ + عکس ۱۷:۵۹ عرضه ۵۰۰ دستگاه هایما ۶ شهریور در بورس کالا ۱۷:۴۷ سقف کارانه پزشکان شاغل در مناطق محروم برداشته شد ۱۷:۴۲ واریز مبلغ علی الحساب رتبه بندی به حساب معلمان ۱۷:۴۱ رودخانه ای پر از اسرار هخامنشیان + عکس ۱۷:۳۵ فوت و فن تعمیر موتور خودرو + ایرادات رایج ۱۷:۲۲ طرز تهیه مارمالاد گلابی با رنگی جذاب ۱۷:۰۸ آیفون ۱۴ مینی به بازار‌های جهانی عرضه می‌شود ۱۷:۰۱ رد ارتباط علی لاریجانی در پرونده «زیتون» قم ۱۶:۵۷ شهرداری یزد: خسارت سیل هنوز ادامه دارد ۱۶:۵۴ تبدیل نفت خام به فرآورده با سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی / جبران ناترازی سوخت کشور ۱۶:۵۳ عاملان ترور دختر متحد پوتین شناسایی شدند ۱۶:۴۵ بورل: احتمالا مذاکرات این هفته برگزار شود ۱۶:۴۲ مدافع اسپانیایی باز هم حاشیه ساز شد/ ​پیکه زیر قولش به شکیرا زد! ۱۶:۳۶ کالابرگ به معنای کوپن نیست ۱۶:۲۹ وضع عوارض صادراتی فولاد یا ضرر به منافع ملی؟ ۱۶:۲۲ نمی توان به شکل دستوری قیمت ها را به شهریور ۱۴۰۰ بازگرداند ۱۶:۱۳ میرکاظمی زمان افزایش حقوق ها را اعلام کرد ۱۶:۱۲ درخواست اصلاح قیمت مصوب مرغ/ صدور کالابرگ جهت خرید مرغ و مواد پروتئینی ۱۵:۵۶ شرکت های خدمات پس از فروش رتبه بندی خواهند شد ۱۵:۵۵ قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و ارز سی و یکم مرداد ماه / دلار در پایان ماه چند؟ ۱۵:۵۵ چرا بی خوابی به سراغتان می آید؟ ۱۵:۵۰ فهرست مشکلات مراجعه کنندگان به گمرک امشب به وزارت اقتصاد می رود ۱۵:۲۹ حادثه برای وزیر راه و لغو جلسه کمیسیون اصل نود ۱۵:۲۵ عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌ الله خامنه ای: فساد سیستمی نداریم ۱۵:۲۲ اجرای طرح پزشک خانواده در تمام کشور؟ ۱۵:۲۰ گزارش اخیر تحقیق و تفحص مجلس هنوز به قوه قضاییه واصل نشده است / دادگستری و دادستانی تهران به محض وصول گزارش شعبه‌ای ویژه تشکیل دهند ۱۵:۱۵ رونمایی از یخچالِ (فریزر پایین) سازگار با محیط زیست ال‌جی ۱۵:۱۳ طرز تهیه پروتئین بار خانگی با چهار قلم مواد + فیلم ۱۴:۵۶ آخرین آمار کرونا در ایران / ۶۲ نفر فوت شدند ۱۴:۵۵ جدیدترین محصولات قطعه سازی کروز، ایسکرا و رایزکو در نمایشگاه مسکو رونمایی شد ۱۴:۴۴ سقوط قیمت خودرو ادامه دارد / کاهش ۱۰ میلیونی قیمت پژو ۲۰۷ +جدول قیمت ۱۴:۴۰ خلاقیت های جالب در صنعت ماینینگ ۱۴:۲۷ ظرفیت تولید نفت خام ایران تا پایان سال به بیش از ۴ میلیون بشکه در روز می رسد ۱۴:۲۷ تعدد تولیدکنندگان در صنعت لوازم خانگی مانع از ایجاد انحصار شده است ۱۴:۲۱ پیشنهادات ۴ گانه همتی برای اصلاح قانون بانک مرکزی ۱۴:۱۷ از صندوق خواسته ریالی نداشته باشید، خط قرمز است! ۱۴:۱۲ وضعیت آب شهرکرد به پایداری رسید ۱۴:۱۱ عوارض آزادراهی تا اربعین گران نمی شود ۱۳:۵۹ نتایج آزمون وکالت اعلام شد ۱۳:۵۰ ۵ درسی که زندگی تان را دگرگون می کند ۱۳:۴۶ روش ساده برای برق انداختن ظروف مسی + فیلم ۱۳:۴۳ روز پزشک سال ۱۴۰۱ + علت نام گذاری، روز جهانی و تاریخچه بزرگداشت ابوعلی سینا ۱۳:۴۲ بورس، برجام و دیگر هیچ! / قرمز پوشی شاخص کل به سه رسید اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: لوازم خانگی خانه داری اخبار عمومی استفاده نمی کنیم ماشین ظرفشویی ماشین ظرفشویی خالی نمی کنیم بعد از استفاده استفاده کنید خرده های نان همین دلیل لوازم خانگی تصفیه هوا تمیز کردن دستگاه ها ۱۴۰۱ ۵ ۳۱ ظرف ها بعد از آن مخلوط کن قهوه ساز فیلم ۱۴ کامل پر بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۵۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا طلیسچی: وضعیت موسیقی در ایران خوب است

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، تولید و پخش رئالیتی‌شوها، از «مافیا» گرفته تا «پدرخوانده»، در شبکه‌های نمایش خانگی داغ است و یکی از این برنامه‌ها که این‌روزها طرفداران قابل توجهی پیدا کرده، رئالیتی‌شو «زودیاک» است که با عنوان «شب‌های مافیا» بازی جذابی برای طرفدارانش پخش می‌کند. در این برنامه یک قاتل سریالی به نام زودیاک شهروندان و مافیای سیسیل را هدف قرار می‌دهد. در این برنامه محمد بحرانی نقش گرداننده بازی را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: موسیقی درمانی شیوه‌ای جدید در درمان بیماران

سریال «شب‌های مافیا: زودیاک» به کارگردانی محمدرضا رضائیان در سال‌۱۴۰۲ ساخته شده است. در فصل دوم این رئالیتی‌شو، فرزاد حسنی، دارا حیایی، جواد خواجوی، محیا دهقانی، متین ستوده، مجتبی شفیعی، علیرضا طلیسچی، سعید فتحی روشن، بهار قاسمی، مریم مؤمن، مهدی مهدی‌پور و امیرحسین هاشمی به هنرمندی پرداخته‌اند.
علیرضا طلیسچی یکی از خوانندگان شناخته‌شده و پرطرفدار پاپ است؛ خواننده‌ای که توانسته جایگاهش را با کنسرت‌هایی که برگزار می‌کند تثبیت کند. این خواننده پاپ که متولد۶۴ است، از میانه دهه۸۰ فعالیتش را به شکل رسمی آغاز کرد و تک‌آهنگ‌هایش طرفداران خاص خودش را دارد. طلیسچی در این گفت‌وگو از حضورش در برنامه «شب‌های مافیا» می‌گوید و در بخش‌های دیگری از این گفت‌وگو از وضعیت امروز موسیقی صحبت کرده است.

این روزها رئالیتی‌شوهای متنوعی در شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود. چطور شد که در برنامه «شب‌های مافیا: زودیاک» شرکت کردید؟

از طریق تیم تولید به برنامه دعوت شدم و علاقه داشتم که ببینم چطور می‌توانم در این سناریو بازی کنم. من قبلا هم در یک شو، مافیا بازی کرده بودم، اما به‌نظرم «زودیاک» شیک‌تر است و پیچیدگی‌هایش بازی را برای بیننده جذاب‌تر می‌کند.

خیلی‌ها به برد و باخت در یک مسابقه اهمیت می‌دهند. برد و باخت برای شما چطور بود؟

شرکت در این برنامه بیشتر برایم جنبه سرگرمی دارد. این‌طور نگاه می‌کنم که با یک گروه خوب دور هم هستیم و هدفمان این است که برای بیننده‌های برنامه لحظاتی حال خوب ایجاد ‌کنیم که امیدوارم به چنین نتیجه‌ای رسیده باشیم.

اخیرا در نمایش خانگی، محصولاتی در حوزه‌های مختلف ورزش، موسیقی، مذهبی و... تولید شده است. از نظر شما، تولید برنامه‌های حوزه موسیقی مثل «صداتو» چه تأثیری بر ارتباط بیشتر مردم با موسیقی دارد؟

ساخت برنامه‌های خوب در این حوزه به ارتباط بیشتر مردم با موسیقی کمک می‌کند، اما اینکه این برنامه‌ها بتواند هنرمند بسازد مبحث دیگری است، چون یک خواننده هرقدر هم تخصصی وارد یک حوزه بشود، تا جو کار و فعالیت حرفه‌ای در فضای تولید و صحنه را تجربه نکند، به موفقیت نمی‌رسد. از نظر من، ورود به عرصه خوانندگی و فضای حرفه‌ای موسیقی کاملا نیازمند تجربه این واقعیت است. تمام این مسابقاتی هم که اخیرا تولید و پخش شده یکی‌دو چهره را به فضای موسیقی معرفی کرده، اما به لحاظ ایجاد سرگرمی برای مردم کاملا موفق ظاهر شده‌اند و اگر از این قبیل برنامه‌ها باز هم تولید شود، به فهم و درک بیشتر مردم از فضای موسیقی کمک قابل توجهی می‌کند.

پیشنهادی برای حضور در برنامه‌های موسیقی داشته‌اید؟

پیشنهاد داشته‌ام، اما علاقه نه، چون به‌نظرم در جایگاهی نیستم که بخواهم کسی را قضاوت کنم و اصولا هم موسیقی تا یک جایی به‌صورت علمی و پایه آموختنی است و از آن به بعدش دیگر سلیقه‌ای می‌شود. پس قضاوت کردن راجع به صداها را باید به مردم بسپاریم.

این روزها بازار کنسرت‌های پاپ داغ است. درست است که موسیقی کشور افت و خیزهای زیادی دارد و با مشکلات خاص خودش دست و پنجه نرم می‌کند، با این حال اوضاع این روزهای موسیقی کشور چطور است؟

به‌نظرم وضعیت موسیقی ما در حال بهبود است و البته این گفته من نیست و گفته خیلی از بزرگان حال حاضر موسیقی ایران است. موسیقی ما در سال‌های اخیر دچار تحولات عجیب و غریبی شد که بخشی از این تحولات مثبت بود و بخشی هم منفی. خوشحالم که با ورود هنرمندان حرفه‌ای‌تر و صداهای قشنگ‌تر و احساس بیشتری که در کارها وجود دارد موسیقی دارد از آن حالت قبلی بیرون می‌آید و خودش را ترمیم می‌کند.

برویم سراغ مسئله‌ ترند شدن برخی از قطعه‌های موسیقی مثل قطعه «پاقدم» که اخیرا بسیار شنیده و معروف شد. چه می‌شود که یک کار این‌طور دیده و شنیده و پرطرفدار می‌شود؟

بخش زیادی از این اتفاق مربوط به تجربه است و بخشی هم سلیقه و هوش بازار. ولی در نهایت کارها را مردم برجسته می‌کنند، یعنی اگر مردم کاری را دوست داشته باشند، آن کار به موفقیت بزرگی می‌رسد. «پاقدم» یک قطعه موسیقی دهه شصتی است که در آن استانداردهای ضبط موسیقی آن دوران کاملا رعایت شده و فکر می‌کنم جدا از تنظیم و میکس و مستر خوب امیربهادر دهقان، شعر و ترانه و ملودی هم خیلی به کارهای آن دهه نزدیک است.

شما در قطعه‌های معروفتان هم سبک شاد دارید و هم قطعه‌های احساسی و غمگین. تمایل مردم بیشتر به شنیدن کدام یک است؟

اگر به تاریخمان رجوع کنید، می‌بینید که مردم ما پر از غم و غصه بوده‌اند و طبیعتا تمایلشان به آهنگ‌های شاد بیشتر است. در کنسرت‌ها هم همین‌طور است. وقتی یک پدر بودجه مشخصی برای خانواده‌اش کنار می‌گذارد تا در کنسرت شرکت کنند، دلش نمی‌خواهد که مجددا در فضای غمگین قرار بگیرند. بنابراین تمایلشان به شنیدن و همراهی در خواندن آهنگ‌های شاد بیشتر است. البته از قدیم موسیقی شاد نسبت به موسیقی غمگین بیشتر شنونده و طرفدار داشته است.

این روزها مدام نام خواننده‌های جدیدی را می‌شنویم که در فضای مجازی معرفی می‌شوند. یا گاهی روی بیلبوردها تبلیغ کنسرت خواننده‌هایی را می‌بینیم که خیلی‌ها نمی‌شناسندشان. این افزایش ورود به عرصه خوانندگی اتفاق مثبتی است یا منفی؟

ما خوانندگانی داشته‌ایم که با یک قطعه روی صحنه آمده‌اند و بقیه قطعه‌هایشان حالت مکمل همان یک قطعه را داشته. از آن طرف هم هنرمندی داشته‌ایم که با هر قطعه جدید مخاطبان بیشتری را جذب کرده‌ و به‌تدریج معروف شده‌است. در هر صورت، دیده شدن یک اثر هنری و محبوب شدن هنرمند به مردم بستگی دارد.

به تجربه حوزه‌های هنری دیگر مثل بازیگری هم فکر می‌کنید یا پیشنهادی داشته‌اید؟

من یک‌بار این را تجربه کردم و متأسفانه بازخورد خوبی از این کار نداشتم، به خاطر اینکه تیم تولید آن کار تیمی که فکر می‌کردم نبود. البته بازیگران و بقیه عوامل همه خوب بودند، اما تجربه خوبی برای من نبود و ترجیح می‌دهم که فعلا دوباره آن فضا را تجربه نکنم و در کار خودم پیش بروم، هرچند از آینده‌ و تصمیمات بعدی‌ام خبر ندارم.‌


رئالیتی‌شوها توانسته‌اند تا اندازه ای شبکه نمایش خانگی را متحول کنند

در چند سال اخیر پلتفرم‌ها به کاربران امکان می‌دهند فیلم‌ها و سریال‌ها را به‌صورت آنلاین تماشا کنند و به‌سرعت به رقیبی برای تلویزیون تبدیل شده‌اند.

یک مقایسه ساده در تولیدات و سریال‌های پخش‌شده در ابتدای سال۱۴۰۳ تا امروز میان پلتفرم‌های نمایش خانگی و تلویزیون نشان می‌دهد تلویزیون با وجود آنکه نسبت به سال گذشته با کم‌کردن حساسیت‌هایی سعی در جذب هنرمندان و چهره‌های مطرح کرده اما باز هم بازی را در زمین رقابت با پلتفرم‌های پخش نمایش خانگی واگذار کرده است.

این روزها تولید رئالیتی‌شوها و برنامه‌های مسابقه که در شبکه نمایش خانگی ‌تولیدشده، توانسته جذابیت زیادی برای مخاطب امروز به‌وجود بیاورد، مخاطبی که تنها با تماشای سریال و فیلم نمی‌تواند اوقات فراغت خود را پر کند. بنابراین از یک‌سو پلتفرم‌های گوناگون در شبکه نمایش خانگی در بیشتر سریال‌های خود توانسته‌اند با تمرکز بر جذابیت‌های داستانی و استفاده درست از ستارگان سینما و تئاتر تولیدات جذابی را پیش روی مخاطب بگذارند و از سوی دیگر با تولید و پخش برنامه‌های مختلف نشان داده‌اند توجه به ذائقه مخاطب برایشان مهم است و در بخش‌هایی موفق شده‌اند.

البته دامنه صنعت سرگرمی ‌آنقدرگسترده است که ما در تلویزیون ‌یا حتی شبکه نمایش خانگی هنوز نتوانسته‌ایم رقابتی با برنامه‌های خارجی داشته باشیم. با این حال، برخی از این برنامه‌ها توانسته‌اند آنقدر جذاب باشند که تماشاگران فصل‌های آن را دنبال می‌کنند.

VOD‌ها طیف گسترده‌ای از فیلم‌ها و سریال‌ها را از سراسر جهان به کاربران ارائه می‌دهند. این امر به‌معنای انتخاب بیشتر برای بینندگان و رهایی از محدودیت‌های برنامه‌های روتین است.

نمی‌توان منکر این موضوع شد که پلتفرم‌های نمایش خانگی با ارائه فرصتی جدید برای پخش فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی، به افزایش تولید محتوای داخلی در این کشور کمک کرده‌اند. این امر منجر به ایجاد شغل‌های جدید و رونق صنعت سرگرمی ایران شده است.

VOD‌ها در حال حاضر نقش مهمی در صنعت سرگرمی ایران ایفا می‌کنند و ظرفیت این را دارند که در آینده نقش مهم‌تری ایفا کنند. با رفع چالش‌های موجود، VOD‌ها می‌توانند به گزینه‌ای محبوب‌تر برای سرگرمی در ایران تبدیل شوند و به‌طور قابل‌توجهی بر نحوه تماشای فیلم و سریال توسط مردم ایران تأثیر بگذارند.‌

منبع: همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1228550 برچسب‌ها موسیقی

دیگر خبرها

  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • علیرضا طلیسچی: وضعیت موسیقی در ایران خوب است
  • کشف و ضبط لوازم خانگی قاچاق در بهار
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • نمایشگاه خودروی پکن/ چین به دنبال تسلط بر بازار خودروهای برقی (فیلم)
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • نکات مهم در خرید و استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی